Як зняти житло в Полтаві і не потрапити до рук аферистів?

Комусь може здатися, що зняти житло в Полтаві просто. Однак насправді в умовах підвищеного попиту починають діяти шахраї. Як же не стати джерелом легкої наживи для аферистів?
Знімаючи житло в Полтаві, стережіться інформаційних шахраїв
Один з популярних способів відбирання грошей у тих, хто хоче зняти квартиру, – надання інформаційних послуг. Як це відбувається?

Ви телефонуєте по оголошенню, в якому вказана недорога квартира. Вам відповідають, що саме це житло вже зайнято, але агентство може надати інформаційну базу аналогічних варіантів. Для її отримання вас просять приїхати в офіс, оформити договір і купити відомості.
Насправді вам запропонують застарілі або просто-напросто липові варіанти, так що зняти житло в Полтаві ви не зможете. Дзвонити за телефонами, що вказані в роздруківках, не має сенсу – дані квартири або вже здані, або ніколи і не здавалися.
Насторожити вас мають такі нюанси:
• низька ставка оренди;
• низька вартість послуг компанії;
• плата за послуги до заселення в квартиру;
• на двері офісу найчастіше немає вивіски з назвою фірми, її режимом роботи та юридичною адресою;
• фірма не є ні агентством нерухомості, ні ріелторської компанією.
Знімаючи житло в Полтаві, перевіряйте на нього документи
Перш ніж остаточно погодитися на що сподобався варіант житла та здійснити передоплату, рекомендується перевірити документи на нерухомість. Це допоможе вам уникнути шахраїв, які здають чужу власність.
Як це відбувається? Людина орендує квартиру, приміром, на місяць, а потім видає її за свою і перездає подобово. Як правило, жертвою афериста стає далеко не одна людина, адже житло виставляють найчастіше за невисокою ціною. Шахрай вимагає аванс, просить трохи відстрочити заселення. Приїхавши в призначений час, ви можете зустріти на порозі і інших ошуканих наймачів.
Таким чином, знімаючи житло в Полтаві, ви повинні попросити правовстановлюючі документи на нього. Краще буде, якщо вам покажуть оригінали документів, адже ксерокопії можна підробити.
Інші нюанси знімання квартир
Серед інших правил, яких треба дотримуватися, знімаючи житло подобово, можна відзначити наступні:
• Отримайте згоду на здачу в оренду всіх власників.
• Укладайте договір найму.
• Не соромтеся брати розписки.
• Пам’ятайте про свої права, а також обов’язки.